Mooloolaba, Queensland

Ina Årnes har send oss reisebrev

Ina fra Hessfjord på Ringvassøya som er på sin livs tur på andre siden av kloden har sendt oss reisebrev.
Hei:)

August for meg (og garantert mange andre.!) har vært synonymt med "skolestart" i 12 år nå, denne høsten derimot valgte jeg og en venninne bort skole til fordel for et år utenlands. Nærmere bestemt Australia!

14. august 2007, kl 17.10 gikk flyet fra Gardermoen og ut i verden. London for å være helt nøyaktig. Etter litt krangling om norske bokstaver og hvordan de "oversettes" til engelsk, var Heathrow (og ikke minst taxfree-en!) klar for oss! (Dessverre var reisekassa og plass begrenset så vi måtte nøye oss med å kikke..)

11 timer etter å ha tatt av fra Europa, landet vi i Hong Kong for et nytt bytte av fly. I løpet av flyturen rakk jeg "Shrek 3," "Spiderman 3," og flymat-middag og -frokost.

Hong Kong - Auckland "gikk unna" på ca. 11 timer, fylt med "Prison Break," musikk (takk høyere makter for mp3spilleren!), mer flymat og alt for lite søvn (igjen..) New Zealand er forresten GRØNT!

Når vi til slutt kom oss inn døra til basen vår, hos tanta og onkelen til min med-backpacker, var det uten den innsjekkede bagasjen vår. Den var selvsagt forsvunnet et sted mellom Gardermoen og Brisbane! (Den dukket heldigvis opp dagen etterpå, inntakt).

Den første uka i Australia har vært fyllt av jet-lag, fugleliv, strand, rodeo, regnskog og masse frukt og grønnsaker! Husvertene våre har vært helt fantastisk hyggelige og vist oss rundt i området, gitt oss tips om steder som er verdt å se og ikke minst laget utrolig god mat til oss! (Vi slo til med taco, til gjengjeld ;)

Planene framover er diffuse, men en ting er bestemt: Fiji i oktober! En uke fylt med strand, surfing, snorkling, og rett og slett total avslapping! Hele turen er under regi av Kilroy, inkludert skyss, hotell og et rikt program å velge i. Nedtellingen har begynt..

Det har forresten vært skuffende (?) lite slanger og edderkopper hittil.. I det minste i forhold til hva vi har hørt om verdens giftigste slanger (9/10 skal visstnok befinne seg i Australia!) og enorme edderkopper! Firfirsler og øgler er i det minste sett (og hørt.. Firfirslene boltrer seg på soverommet vårt om natten! Våknet opp til en lyd som minnet om tyggeleken til en hund = "gekko"/firfirsle. Egentlig er de bare koselige, fordi de spiser insekter.)

Nå venter vi bare på sol og stranda, selv om sommeren ikke starter før ut i september. De fleste av lokalbefolkningen er derfor i vannet kun med våtdrakt! (Vannet holder en 17-20 grader..) Surfere riktignok, men fortsatt! :)

Kos dere! Ina

Mooloolaba, Queensland, 24.august 2007